Æggekage med kartofler og squash

Nu også med squash i køkkenhaven 🙂

Umiddelbart var jeg lidt i tvivl om hvad jeg skulle stille op med min første friske squash fra min kolonihave – har god erfaring med at bruge revet squash i min bolledej, men da jeg forsøger at undgå for meget brød bager jeg meget sjældent.

Jeg fandt derfor – efter inspiration på nettet – på at lave en æggekage med squash og kartofler.

Det blev der en rigtig lækker middag ud af…

Prøv selv, det er hurtigt, nemt og delikat. Denne æggekage serverede jeg med parmaskinke, men det kan sagtens undlades og du har i stedet et lækkert vegetarmåltid.

Æggekage med kartofler og squash

Opskriften passer til 4 personer.

  • 6 æg
  • 1 dl mælk eller vand
  • 1 løg
  • 1 squash
  • 500 g kogte kartofler
  • en håndfuld frisk spinat
  • 3 tomater
  • 5 skiver parmaskinke

æggekage med squash og kartofler

Hak løget fint og skær squashen i skiver. Kom lidt olie på en pande, tilsæt løg og steg dem klare og bløde. Kom kartofler, squash og spinat ved og steg yderligere 3-5 minutter til grønsagerne er gennemvarme og let gyldne.

Pisk æggene sammen med mælk eller vand og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over grønsagerne og ryst panden så massen fordeler sig jævnt.

Lad æggekagen stege færdig på panden, det tager 10-15 minutter.

Top æggekagen med tomat og parmaskinke og server evt. med et stykke godt brød til.

Velbekomme