Rygstræk med yoga hjul

Rygstræk med yoga hjul med en god lydbog i ørene er blevet en af mine favoritter.

Jeg oplever desværre jævnligt ømhed og træthed i lænden, hvilket skyldes en usmidig og stiv nedre ryg. Hvor jeg er meget smidig i mine foroverbøjninger, er jeg desværre knap så smidig i mine bagoverbøjninger.

Endelig et smukt yoga hjul

Jeg har derfor længe været på udkig efter et yoga hjul, da jeg gerne vil øge smidigheden i min ryg ved hjælp af gode rygstræk.

Jeg må dog erkende, at alle de yoga hjul jeg hidtil har fundet, er faldet helt ved siden af min smag. Både min mand og jeg er glade for indretning og omgiver os helst med smukke ting i lækre materialer. Hvilket desværre ikke har været foreneligt, med de yogahjul jeg hidtil har fundet. Fælles for de yogahjul jeg har fundet er, at de alle har været fremstillet i plastik i relativt vilde farver – bestemt ikke særlig kønne.

Altså lige indtil jeg for nylig fik den smukkeste gave fra Bella Beluga.

yoga hjul

Bella Beluga har nemlig udviklet sit eget yoga hjul. Her er der kræset for detaljerne, så hjulet ikke alene er smukt at have stående i dit hjem, det er også virkelig lækkert at anvende.

Hjulets overflade består af naturligt  kork som ikke blot er pænt, det er også antibakterielt og dejlig blødt.

Bella Belugas yoga hjul måler 30cm i diameter, hvilket er passende til et godt og effektivt rygstræk.

Yogahjul øvelser · Rygstræk som åbner brystet

Et yoga hjul er super effektivt til at strække ryggen.  Et godt rygstræk forbedrer din fleksibilitet og løsner op for eventuelle spændinger omkring rygsøjlen. Når du strækker ryggen bagover, åbner du desuden op henover brystet, hvilket fjerne eventuelle spændinger på forsiden.

Du kan lave et klassisk rygstræk enten med bøjede ben med fødderne i gulvet eller med strakte ben.

Placer yoga hjulet bag dig og læn dig ganske langsomt bagover. Tænk på at sende brystet frem og skuldrene tilbage, læn eventuelt nakken bagover, hvis det føles okay.

 

yoga stræk brystet

Du kan også vælge at bøje benene og placere dine hænder på dine fødder.

Rygstræk med yoga hjul

 

Du vil opleve, at jo længere tid du bruger på dit rygstræk, jo dybere vil du kunne komme. Men vær forsigtig og gå langsomt frem. Du kan eventuelt gøre som jeg og tag en god lydbog eller podcast i ørene.

 

Rygstræk med løftede ben · Græshoppen

Græshoppen er en klassisk og effektiv yogaøvelse for ryggen. Her strækker du ikke alene ryggen, du træner også ryggens muskler.

Øvelsen udføres liggende på maven, hvorefter man ved hjælp af ryggens muskler, skal løfte sine ben op mod loftet.

Læs mere om den klassiske ”græshop” her 

Vil du gerne øge smidigheden og drømmer du om at kunne løfte dine ben højt op i græshoppen, kan du også træne dette med dit yoga hjul.

Rygstræk med yoga hjul

 

Placer yogahjulet foran dig ud for den nederste del af maven og lad din krop glide forsigtigt fremover hjulet. Land hagen på gulvet. For at holde balancen, placerer du hænderne i gulvet foran dig. Når du føler du ligger okay, kan du nu fokusere på at løfte dine ben op mod loftet. For at sikre et lige løft med begge ben, kan du med fordel samle dine storetæer.

Jeg håber, at ovenstående kan inspirere dig til, hvordan du selv kan bruge dit yoga hjul i din yoga praksis. Husk at det kun er fantasien der sætter dine begrænsninger. Prøv dig frem og mærk efter i din krop, hvad der føles godt.

yogaudstyr kork