Bivoks wrap

Kan bivoks wrap erstatte folie, plastik og sølvpapir? Læs med her, hvor jeg tester Wrappy Bivoks for Den Grønne Shop.

Reklame // samarbejde med Den Grønne Shop

Mine forventninger er, at det kan hjælpe mig i min evige søgen efter produkter, der kan nedbringe mit forbrug af plastik og engangsemballage.

Wrappy Bivoks

Wrappy er navnet på den danske virksomhed, som producerer bivoks wrap. Gik du som jeg og troede, at bivoks wrap var en ny opfindelse, så kan du godt tro om igen. For små 100 år siden var det nemlig ikke ualmindeligt at pakke sin mad ind i vokslærred. Det var faktisk den eneste måde, man kunne få maden til at holde sig længere. Senere hen blev det som bekendt mere almindeligt at bruge plastik, sølvpapir og folie. Produkter som vi nu ved, belaster vores miljø og klima.

Wrappy bivoks er kort fortalt et stykke økologisk bomuldsstof, som er trukket gennem en blanding af bivoks, harpiks og jojobaolie. Det fine tryk på bomuldsarkene er naturligvis skabt med miljøvenlig farve.

Madpapir af bivoks

Heldigvis så smører jeg ikke madpakker i almindelig forstand. Når jeg endelig har madpakke med på job, så er det oftest en bolle og et stykke frugt. Tidligere har jeg i en hurtig vending smidt bollen i en frostpose, som jeg så med dårlig samvittighed har forsøgt at få brugt flere gange.

Den seneste tid har jeg i stedet pakket min bolle ind i et stykke bivoks – og det fungerer virkelig fint.

Et andet sted hvor jeg har brugt bivoks wrap er til vores daglige rester. Her fungerer bivoksen igen vanvittig godt. Jeg har de seneste par uger sparet mange stykker plastfolie. Jeg laver nemlig mange retter i fad, og når vi ikke kan spise op, så er det simpelthen så nemt og hurtigt at folde et stykke bivoks henover.

Det er super nemt at bruge bivoks wrap enten over en skål som låg, omkring sandwichen som madpakkepapir, eller direkte omkring maden i stedet for alufolie. Med varmen fra dine hænder kan du forme Wrappy som du har brug for. Bivoksens konsistens og tykkelse gør, at det beholder formen og bliver siddende hvor det skal – hvadenten du har foldet eller formet det.

bivoks wrap

bivoks wrap

Her ses hvordan jeg bruger bivoks wrap henover min koldhævede dej, som jeg næsten altid har stående i køleskabet

 

Bivoks egenskaber

En af de mange egenskaber ved bivoks er, at madvarerne kan ånde gennem det og dermed kan holde sig frisk i længere tid. Så ud over at spare miljøet for stanniol og plastfolie, så kan det altså også medvirke til mindsket madspild.

Ved dagligt brug kan et stykke bivoks holde helt op til et år. Min vurdering er derfor, at det udover at være en en kæmpe gevinst for miljøe, også er ren fornuft i stedet for at bruge rulle efter rulle af plastik og aluminium folie.

Rengøring af bivoks wrap

Wrappy må ikke vaske i opvaskemaskinen, men det er til gengæld super nemt at vaske med lidt lunket vand og en mild sæbe. Jeg skyller det hurtigt lige under hanen og tørre det med et viskestykke, og så er det klar til brug igen.

Bivoks størrelser

Jeg har bivoks i næsten alle størrelser herhjemme, – og jeg har faktisk hele tiden nogen af dem i brug.

Hvis du også gerne vil nedbringe dit forbrug af plastik og integrere bivoks wrap i din hverdag, vil jeg derfor anbefale dig, at købe en startpakke fra Den Grønne Shop.

Med en startpakke får du nemlig hele 10 stykker bivoks i 3 forskellige størrelser. Klik på billedet herunder, for at besøge Den Grønne Shop

startpakke bivoks wrap

Har du spørgsmål til anvendelsen af bivoks så tøv endelig ikke med at kontakte mig. Jeg svarer hjertens gerne. Del endelig også dine erfaringer og gode råd i forhold til, hvordan vi kan gøre vores hverdag grønnere og mere bæredygtig.