Fyldt peberfrugt · Vegetar

Bagt og fyldt peberfrugt er en ret, jeg især mindes fra min barndom. Jeg tror måske, min ene bror på et tidspunkt arbejdede på et gartneri, hvor de producerede peberfrugter… vi spiste i hvert fald peberfrugter i stor stil.

Jeg er generelt glad for peberfrugter og jeg er særlig vild med den sødme, peberfrugterne får, når de bliver bagt.

Rød peberfrugt

Peberfrugter er både sunde og velsmagende. De er især rige på C-vitaminer. Rent faktisk indeholder en enkelt rød peber 3 gange den dagligt anbefalede dosis af c-vitamin. Trods den søde smag er kulhydratindholdet rigtig lavt. Peberfrugter er desuden rige på antioxidanter, som styrker immunforsvaret, og som kroppen generelt har gavn af hele dagen.

Det er dog ikke ligegyldigt, om du vælger at spise en rød, gul eller grøn peberfrugt, da indholdet af vitaminer og antioxidanter er afhængigt af, hvor moden peberfrugten er. Jeg går derfor altid efter de røde peberfruger og allerhelst i en så dybrød farve som muligt.

Peberfrugt med fyld

Når jeg laver peberfrugt med fyld, varierer jeg ofte fyldet, alt efter hvad jeg har i køleskabet – basen udgør dog altid ris og hakkede tomater. De hakkede tomater gør fyldet dejlig saftigt, og fyldte peberfrugterne er ideelt vegetarmad – og tilmed nemt at lave.

Savner du inspiration til andre nemme vegetarretter, så klik her og og find mine øvrige Vegetar opskrifter

Opskrift fyldt peberfrugt

Ingredienser (til 4 personer)

  • 2 dl ris (gerne brune eller vilde)
  • 1 grøntsagsboullion
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 squash
  • 100 g. champignon
  • 1 ds hakkede tomater
  • 6 peberfrugter

Fremgangsmåde

Start med at koge risene – sammen med grøntsagsboullionen-terningen – efter pakkens anvisning.

Snit imens løg og hvidløg fint. Riv gulerødder og squash og rens og hak champignon groft.

Svits alle grøntsagerne på en varm pande med lidt olie. Krydre med salt og peber.

Bland grøntsagerne sammen med de kogte ris og de hakkede tomater.

Skær toppen af peberfrugterne – gem toppen – og rens dem fri for kerner.

Fordel fyldet i de udhulede peberfrugter og placer toppen af peberfrugten ovenpå som et dekorativt låg.

Fyldt peberfrugt i ovnfyldt peberfrugt vegetar

Placer peberfrugterne i en 200 grader varm oven og bag peberfrugter i 30-40 minutter. De må gerne begynde at blive mørke i kanterne, så sødmen virkelig får lov at træde frem.

Server de bagte, fyldte peberfrugter med en god salat til og evt. et stykke brød.

Velbekomme