Kan man blive høj af yoga?

Mit svar er et rungende JA – du kan blive høj af yoga på flere niveauer 🙂

Helt basalt viser forskning at motion frigiver lykkehormoner i hjernen, der dulmer smerte og gør os høje!

Mange der har prøvet yoga – inklusiv mig selv – oplever en større og mere umiddelbar glæde ved store og små ting. Jeg oplever, at jeg har udviklet en større opmærksomhed på det positive det værende hos mig selv men også hos mine omgivelser, og samtidig oplever jeg, at det negative er minimeret og fylder meget mindre. Jeg er i bund og grund blevet et gladere og mere positivt menneske.

Hvordan gør yoga mig høj ….

Jeg føler mig ofte høj af lykke – høj af yoga. Det kan skyldes at yoga tilgodeser alle aspekter af min væren – min krop, mit sind, mit åndedræt, mine følelser og mit indre jeg.

Opmærksomheden på åndedrættet gør, at det bliver muligt at være mere til stede i nuet.

Yoga-øvelserne giver større fysisk velvære. Udføres de med fuld opmærksomhed på kroppen og åndedrættet, får de indre organer en blid massage, hvorved der opnås en afslappet sindstilstand.

I de mere afslappende yogastilling er det ikke unormalt at opleve, at sindet udvider sig og bliver fyldt med glæde.

Yoga giver en større kropsbevidsthed og hjælper til en øget opmærksom på kroppen, også på smerter og ubehag i den. Det bliver nemmere at iagttage hvad der sker i kroppen og i sindet – nemmere at iagttage uden at stritte imod, ikke at forholde sig til om noget gør ondt eller godt men blot være opmærksom.

Fordybelsen i yoga kan resultere i en behagelig og afbalanceret sindstilstand. Når dit sind er bevidst, er du mere opmærksom på andres følelser og på dine omgivelser.  Har du først ro i sindet, hjælper det til at tage beslutninger på en effektiv måde. Når sindet er roligt, kan kreativiteten blomstre og produktiviteten øges.

Jeg tror på ovenstående – og har oplevet det på egen krop – og ved at det til tider gør at jeg føler mig høj af lykke!

Målbar højde og yoga

Noget helt, helt andet og langt mere konkret er de mere synlige resultater af at dyrke regelmæssig yoga.

Yoga er langt mere end blot lange, intense stræk – yoga er også træning og hårde øvelser der træner muskulatur, fleksibilitet og udholdenhed.

Udføres yoga jævnligt og med et varieret program der kommer hele kroppen rundt resulterer yoga i en stærkere krop og en flottere holdning.

Personligt har jeg beviser for dette.  I forbindelse med et sundhedstjek bliver jeg hvert år målt og vejet på alle leder og kanter. Siden jeg blev konfirmeret for MANGE år siden, har jeg målt 1.70 cm. Det vil sige indtil for et år siden, hvor jeg pludselig blev målt til 1.71 cm ! Min forundring var rimelig stor, hvorfor jeg nævnte det for sygeplejersken, hvortil hun svarede, at det var mystisk, fordi de fleste andre klagede over at være blevet mindre. Jeg tænkte lidt over det og overbevidste så mig selv om, at det måtte være resultatet af min intense yoga-træning.

For en måned siden var der så gået yderligere et år og det var igen tid til min måling. Lur mig om ikke højden denne gang viste 1,72 cm 🙂

Det skal siges at det er den samme målestang der bliver brugt hver år – så jeg er ikke i tvivl. Selvfølgelig ved jeg godt, at jeg ikke længere “vokser”, men det ændrer ikke på at jeg har fået en flottere og mere rank holdning som indtil nu har givet mig hele 2 cm. Mon jeg kan være så heldig at nappe en mere til næste år….