Quinoadeller | Opskrift på quinoafrikadeller

Quinoa deller også kaldet quinoafrikadeller er en ny livret hjemme hos os!

Som udgangspunkt savner jeg aldrig kød i min hverdag, men en gang i mellem kan jeg godt savne en fornemmelsen af noget andet end grøntsager. Derfor er jeg glad for at eksperimentere med at lave forskellige erstatninger for gængse kødretter som f.eks. frikadeller.

Der findes flere forskellige veganske og vegetariske frikadelle erstatninger, som jeg er blevet rigtig glad for – men lige nu, er quinoadeller en klar favorit.

Prøv også min opskrift på Vegetarfrikadeller | Opskrift på Linsedeller med røde linser

Hvorfor bruge quinoa

Quinoa – som er et lille frø – er stopfyldt med proteiner, derudover bevirker de små frøs indhold af omega-3-fedtsyrer, at ømheden i sener og led lindres.

Quinoa indeholder dobbelt så meget protein som ris og byg og har en fremragende aminosyreprofil. Det lille frø indeholder alle essentielle aminosyrer, hvilket gør quinoa til det oplagte valg, hvis du er vegetar, veganer eller er hoppet med på bølgen og er blevet flexitar med masser af kødfrie dage.

Selvom quinoa har været dyrket i mange tusinde år i over 4.000 meters højde i Andesbjergene, er det først for relativ nylig slået igennem her i norden Men i de sydamerikanske bjerglandskaber har det altid været en vigtig proteinkilde for indianerne.

Så grundet quinoa frøet store indhold af fibre, protein og sin sunde fedtsyreprofil er quinoa dellerne både mættende og gode for fordøjelsen.

Opskrift på quinoadeller

Ingredienser (til ca. 10 quinoadeller)

  • 2 spsk. hørfrø blendet med 6 spsk. vand
  • 200g quinoa kogt med en grøntsagsbouillon i 15 min
  •  1/2 revet rødløg
  • 2 pressede eller finthakkede fed hvidløg
  • Ca 2 spsk. mel
  • Salt + peber

Fremgangsmåde

Start med at blande hørfrø og vand i en lille skål og sæt til side. Du kan alternativt bruge 1 æg i farsen i stedet.

Kog quinoa’en som anvist på pakken. Imens presses eller finthakkes hvidløg og rødløg rives.

Kom den kogte quinoa i en skål, og rør det grundigt sammen med “hørfrø ægget”, finthakket rødløg, presset fed hvidløg, hvedemel og salt og peber. Rør det hele godt sammen. Sæt på køl i 30 min

Varm en pande med olie. Form quinoadellerne med hænderne omkring 1 stor spsk. per frikadelle. Pres farsen fast ned i hænderne til de kan formes som frikadeller.

Steg dem 3-4 minutter på hver side på lav/middel varme til de er sprøde, gennemstegte og gyldne.

Quinoadeller

Velbekomme