Rødbedebøffer – en nem, lækker opskrift
I weekenden var min kæreste, hans datter og jeg et smut ved stranden og nyde det dejlige vejr og den skønne natur. Dejligt at nyde efterårets solstråler varme ens krop i kombination med indånding af den rene, klare havluft.
Efterfølgende slog vi vejen forbi mine forældre som gav en god frokost.
Da vi havde spist blev der samlet kastanjer i stor stil mens jeg gik på rov i mine forældres urtehave og drivhus og jeg fik en temmelig god høst med hjem, 2 kg solmodne tomater, 1 kg rødbeder og 10 stængler bladselleri. Tomater og selleri blev til en delikat og smagfuld tomatsuppe og en del af rødbederne blev til rødbedebøffer.
Rødbedebøf opskrift
Jeg har aldrig tidligere hverken smagt eller lavet rødbedebøffer, så det var med blandende forventninger, både hos kæresten og jeg. Vi blev faktisk begge ret begejstrede og det er bestemt ikke sidste gang menuen står på rødbedebøffer herhjemme.
Til 6 store rødbedebøffer brugte jeg
- 2 store rødbeder
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 3 forårsløg
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 1 æg
- 2 spsk. hvedemel
- 3-4 spsk. havregryn
- 1 tsk. salt + peber (efter smag)
Riv rødbederne og løg groft, hak forårsløgene fint, pres hvidløgene og bland det sammen. Tilsæt balsamicoeddike, salt og peber, æg, mel og havregryn til det har en passende konsistens – ikke for vådt og ikke for tørt. Stil massen i køleskabet i halv times tid, her vil den sætte sig så den er nem at forme.
Form dine rødbedebøffer og steg dem på en middelvarm pande i 15-20 min., til de har en dejlig sprød overflade, vend jævnligt.
Jeg serverede rødbedebøfferne med en lækker kikærtesalat.