Sommeryoga

Sommeren er over os og med den de lange dage, de lyse nætter og en strålende sol der opvarmer alt og alle.

I sommervarmen er det ikke unaturligt hvis du oplever mindre energi og mindre lyst til yoga. Det er forståeligt nok, da varmen kan virke sløvende. Udøvelse af enhver fysisk aktivitet vil øge din kropstemperatur, hvorfor det er bedst at undgå for krævende og anstrengende yogaøvelser når det er varmt.

I stedet for at du undlader at dyrke yoga, vil jeg dog anbefale dig at du i stedet tilpasser din yogapraksis.

Forenkler du din yogapraksis og bliver længere i hver stilling kan det virke varmereducerende, frigive stress og medvirke til at du slapper bedre af.

Personligt har jeg en fornemmelse af at jeg får en større ligevægt i min krop når jeg dyrker yoga og at det medvirker til at jeg bedre kan acceptere og komme af med varmen.

Gode råd til yoga i sommervarmen

I stedet for at dyrke intens og dynamisk yoga  så dyrk de mere stille og beroligende øvelser.  Dyrk din yoga med langsomme bevægelser og bliv længere i de enkelte stillinger. Brug evt. afslappende og beroligende musik i baggrunden for at hjælpe dig til at holde et lavt tempo og sørg for at holde et roligt og stabilt åndedræt igennem alle øvelserne.

Dyrk din sommeryoga tidligt om morgenen eller sent om aftenen hvor temperaturen er lavest. Personligt er jeg glad for at dyrke yoga udendørs både om morgenen og om aftenen – og gerne i skyggen. Og husk så at indtage godt med vand hele dagen igennem og gerne undervejs i din yogapraksis.

Følger du ovenstående råd er jeg sikker på at du vil opleve stor glæde ved at dyrke yoga – også i sommervarmen, du vil formentlig også opleve, at du kan komme længere i de forskellige øvelser og stræk med en naturligt opvarmet krop.

Med ønske om mange solrige sommerdage – god sommeryoga 🙂