Spidskålssalat med edamamebønner og hytteost
Én her i husstanden er i dag startet på et seks ugers Raw Boot Camp forløb – og det er ikke mig 😉
Men det vil selvfølgelig medføre lidt ændringer i køkkenet. Min kæreste – for ja, det er ham der er startet – skal træne hårdt og intenst 3 x om ugen med personlig træner og har herudover fået udleveret en vejledende kostplan.
Det er nu ikke fordi kostplanen fortæller så meget jeg ikke allerede vidste, men den store forandring for os bliver, at der skal spises mere kød. Selv er jeg ikke den store kødspiser, hvorfor vi ofte spiser vegetarisk… Men mon dog ikke jeg kommer igennem de næste 6 uger – jeg har i hvert fald i sinde at støtte min kæreste fuldt ud og er spændt på at følge hans “rejse” 🙂
Menuen i dag stod derfor på hakkebøf og en god fyldig salat fyldt med gode kostfibre.
Hakkebøfferne kræver vist ikke den store forklaring, jeg købt blot 400g magert oksekød – formede en stor og en lille bøf og stegte dem i lidt olivenolie.
Salaten kan sagtens stå alene og behøver ikke kød som tilbehør, dog ville jeg så tilsætte lidt flere edamamebønner for at sikre et højt proteinindhold.
Nedenstående portion skulle efter kostvejledningen svarer til 2 portioner, men det blev en meget stor portion så der blev også til en let frokost til mig i morgen…
Spidskålssalat med edamamebønner og hytteost
- 1/4 spidskål
- 1 agurk
- 150 g. edamamebønner
- 1/4 broccoli
- 5 radiser
- 10 cherrytomater
- 150 g. hytteost
- 1 tsk. flydende honning
- 1 tsk. balsamicoeddike
Jeg rensede og snittede alle grøntsagerne. Broccolien og edamamebønnerne lagde jeg i en skål og hældte kogt vand over og lod det stå i lille minut. Herefter rørte jeg hytteost, honning og balsamico sammen. Mixede salaten og rørte hytteostblandingen i. Nemt og hurtigt!
Resultatet blev en fyldig og mættende spidskålssalat fyldt med kostfibre og vitaminer – en god kombination hvis man ønsker at holde vægten og leve sundt.