Top 5 yogabøger

  • Artiklen indeholder reklame-links til Den Intelligente Krop samt YogaLove, hvor bøgerne forhandles

Vil du gerne læse om og blive klogere på yoga? Men synes du, det er svært at finde ud af, hvilke yogabøger der passer til dit behov? Så læs med her hvor jeg har lavet en top 5 over mine favorit yogabøger, som jeg håber kan inspirere og guide dig på vej.

Personligt elsker jeg at læse bøger om yoga og blive klogere på den fysiske såvel som den filosofiske del. Bøgerne  du finder på den her liste indeholder begge aspekter og lidt til. De 5 yogabøger jeg nævner her, findes alle – blandt mange andre – i min bogreol.

Jeg har selv fundet stor glæde og fornøjelse ved at læse hver enkelt bog. Bøgerne, som er af vidt forskellig karakter, har jeg læst på forskellige tidspunkter på min rejse gennem yogaens verden. De fleste af dem læser jeg stadig i med jævne mellemrum.

Da bøgerne er meget forskellige og spænder bredt, er jeg sikker på, at der er en yogabog for enhver smag og passende til ethvert niveau. Det gælder, hvad end du ønsker at læse om den fysiske del af yogaen eller om filosofien og historien bag.

Yogabøgerne er nævnt i vilkårlig rækkefølge, da jeg ikke har en favorit, men er glad for dem alle. Hver enkelt bog har betydning for mig.

Begynder yogabogen af Karen Pallisgaard

Forfatteren Karen Pallisgaard er uddannet journalist og yogalærer og har efterhånden skrevet en del forskellige yogabøger. Ved siden af bøgerne skriver Karen for udvalgte udenlandske og danske medier og bliver jævnligt brugt som ekspert i artikler om bl.a. yoga, slow living og trivsel.

“Begynder yogabogen” er,  som titlen antyder, den ultimative yogabog for begyndere. Den giver en let introduktion til yoga og ayurveda. Bogen indeholder let forståelige øvelser og gode illustrationer, og bogen er skrevet i et letlæseligt og humoristisk sprog.

Bogen var faktisk den første yogabog jeg selv købte, – og jeg læste den med stor begejstring.

Så hvis du netop er begyndt til yoga – eller du overvejer at starte – og ønsker at vide mere og måske få gang i din egen praksis derhjemme, så vil jeg anbefale dig at købe bogen.

Klik her for at læse mere eller købe bogen 

Begynder yogabogen

Nærmere noget af Simon Krohn

Simon Krohn er yogalærer og cand.mag. i filosofi med fokus på indisk filosofi. Som den første i landet blev han certificeret på det højeste niveau indenfor Yoga Alliance. Simon har undervist yoga og meditation i mere end 10 år og er en af landets mest efterspurgte yogalærere.

I “Nærmere noget” introduceres du til de filosofiske tanker, der ligger til grund for yogatraditionen. Det handler bl.a. om selvopfattelse, ro og indsigt. Simon Krohn kommer omkring emnerne med humor og på en måde, så alle kan være med.

Første gang jeg læste bogen, havde jeg dyrket yoga et par år, og var selv i gang med min første yogauddannelse. Bogen hjalp mig til at komme tættere på en forståelse eller fornemmelse af den indiske visdom. Simon forstår at  koble visdommen og filosofien direkte til vores moderne vestlige liv, mens han samtidig er tro mod den oprindelige filosofi.

Jeg vurderer bestemt, at alle – nybegynder som rutineret yogi – vil få stort udbytte af at læse “Nærmere noget”.

Klik her for at læse mere eller købe bogen

Nærmere noget

De fem tibetanere · 2. udgave

Når man nørder med og interesserer sig for yoga, er denne bog svær at komme udenom.  Bogen lærer dig “De fem tibetanere”, 5 enkle yogaøvelser der efter sigende kan holde dig ung, rask og fuld af energi.

De fem tibetanere blev udtænkt for omkring 2.000 år siden af tibetanske munke, som var på jagt efter kilden til evig ungdom. De tibetanske munke fandt frem til fem enkle yogaøvelser. De 5 yogaøvelser menes at have en yderst positiv indflydelse på en lang række tilstande, lige fra at afhjælpe fysiske smerter til at kunne forbedre hukommelse og syn, fremme vægttab og give bedre nattesøvn, hæmme aldringsprocessen og i det hele taget få dig til at føle dig fysisk og følelsesmæssigt stærkere.

I bogen kan du læse meget mere om De fem tibetanere. Du får blandt andetden interessante og fascinerende historie bag øvelserne, du får at vide, hvorfor øvelserne virker, og hvordan de kan indpasses i en travl hverdag.

Klik her hvis du vil læse mere eller købe bogen

De fem tibetanere

Træk vejret af Stig Åvall Severinsen

Stig Åvall Severinsens bog “Træk vejret – mere energi – mere stress”  bygger på hans erfaring fra fridykkerverdenen. Udover at Stig har 4 verdensmesterskaber i fridykning, har han desuden en cand.scient. i biologi og en Ph.d. i medicin.

Som du nok har bemærket, er der med “Træk vejret” ikke tale om en typisk yogabog. Men jeg har taget bogen med på min liste, da den  kan noget helt særligt og meget vigtigt og elementært for din yogapraksis. Bogen kan nemlig hjælpe dig til at blive bevist om dit vejrtrækning og til at træne dit åndedræt. Når du har styr på din vejrtrækning, og du trækker vejret optimalt, vil du straks optage mere ilt, og du vil efter kort tid få mere energi og opnå en større mental ro.

Bogen er derfor til dig der

  • ønsker mere energi i hverdagen
  • vil blive bedre til at håndtere pres
  • vil optimere dine præstationer på arbejde og i sport
  • vil undgå at blive syg eller blive hurtigere rask
  • vil minimere kroniske eller forbigående smerter
  • vil være gladere og have et lysere sind
  • der vil leve et sundt og langt liv

Det eksemplar vi har herhjemme er faktisk ikke mit, for bogen var en julegave, jeg på et tidspunkt gav til min mand, – og jeg skulle hilse og sige, at også han giver bogen de fineste ord med på vejen.

Jeg læste bogen første gang under min yogauddannelse, – og det er en af de bøger jeg virkelig ofte finder frem og læser i igen og igen.

Klik her hvis du vil læse mere eller købe bogen

Træk vejret

Yoga anatomy af Leslie Kaminoff, Sharon Ellis og Amy Matthews

Den sidste yogabog på listen er “Yoga anatomy”. Bogen er desværre ikke udgivet på dansk, men fås kun på engelsk.

Jeg har dog valgt alligevel at tage den med på listen, for bogen giver en virkelig grundig indføring i yogaens verden i alt lige fra vejrtrækning til yogastillinger.

“Yoga Anatomy”  giver en viden om, hvilke specifikke muskler der bruger i de forskellige yogastillinger og dermed, hvilken effekt de har på kroppen.

Her er i min optik tale om den perfekte yogabog for yogalærere, og andre der er interesseret i anatomi, vejrtrækning og arbejde med kroppen.

Bogen kan dog også sagtens læses af dig, der gerne vil  dyrke yoga på en god, sikker og sund måde – uden skader.

Klik her hvis du vil læse mere eller købe bogen

Yoga anatomy

Har du spørgsmål til de nævnte bøger, eller andre yogabøger helt generelt, er du hjertelig velkommen til at kontakte mig og spørge løs.

God læselyst