Vision board

Som tidligere nævnt har jeg besluttet mig for, at jeg vil lave et vision board for 2018. Et vision board der skal have fokus på, hvad jeg ønsker mig af 2018.

Visualisering som teknik

Når du laver et vision board handler det om at visualisere hvordan du gerne vil have at dit liv skal være. At du sætter dig ned, og forstiller dig / visualiserer det – for dig – perfekte liv.
Når du visualiserer det du ønsker i dit liv, så giver du dig selv bedre konditioner for at få det til at lykkes.

Hvordan virker visualisering?

Visualisering er en yderst kraftfuld mentaltræning, som blandt andet bliver brugt blandt mange sportsfolk. Mental træning hvor man visualiserer sin eksamen, sine sportspræstationer eller andre krævende opgaver giver bedre resultater. Det skyldes, at din hjerne ikke kan kende forskel på en visualiseret bevægelse og en virkelig bevægelse – fordi for nervesystemet ER der ingen forskel på fantasi og virkelighed. Det er nemlig de samme områder i hjernen der er aktive. Det kan du se en video om her

 

Mit vision board

For at komme i gang med mit vision board stillede jeg mig selv følgende spørgsmål;

  • Hvad gør mig glad?
  • Hvad giver mig energi?
  • Hvilke mål vil jeg sætte mig rent fagligt?
  • Hvilke mål vil jeg sætte mig rent personligt?
  • Er der områder jeg gerne vil styrke?
  • Hvad inspirerer mig?
  • Hvad motiverer mig?

Jeg brugte tid på at reflektere over mit liv som det ser ud nu, hvilke dele af min nuværende dagligdag der gør mig rigtig glad, hvad der gør mig mindre glad. Jeg tænkte også rigtig meget på, hvad der skulle til for at gøre mig endnu mere glad…

Nogle af de ord og følelser det efterlod var

kærlighed, venskab, yoga, løb, kolonihave, uddannelse, sundhed, mad, grin, natur, blomster, skønhed ….

Som du kan se på billedet herunder, er mit vision board ikke helt færdigt endnu, og ligger stadig på mit spisebord – men det er i proces. Jeg synes stadig det mangler lidt kant, hvorfor jeg endnu ikke har klistret det sammen. Jeg går stadig og flytter lidt på billederne og overvejer om der mangler noget.

vision board

Når det bliver færdigt, så er planen, at det skal op at hænge i mit soveværelse, så det er det første jeg ser på hver morgen. Det skal det, for at minde mig om, hvad det er, der gør mig glad, og hvad det er jeg ønsker af mit liv.

Lav dit eget vision board

Du er selv ansvarlig for at bringe positive og negative begivenheder ind i dit liv, og dine tanker giver dig mere af det, du tænker på.  Ved at lave dit eget vision board, fodrer du din hjerne med positive tanker og drømme for dit liv.

Jeg valgte at lave en fysisk udgave, hvor jeg har klippet og klistret, men der er naturligvis helt frit valg, og hvis du f.eks. ønsker at lave et elektronisk vision board på din pc kan du sagtens gøre det.

Mit første vision board dækker over “alt” i 2018, men du kan også vælge at lave flere afgrænsede vision boards, f.eks. et for uddannelse, et for kærlighed og et for sundhed.

Den eneste regel for at lave et vision board er, at der ikke er nogle regler 🙂 Find ud af hvad der virker lige præcis for dig.
Giv dig god tid og stil dig selv nogle dybe og meningsfulde spørgsmål.

Jeg håber at ovenstående har inspireret dig til at komme i gang, jeg er i hvert fald sikker på, at det ikke er sidste gang jeg har lavet et vision board.