Yogapølle, meditationspude eller yoga pude?

Kært barn har mange navne – og om du vælger at kalde det for en yogapølle, en meditationspude eller en yoga pude, betyder ikke det store. Det vigtigste er, at du finder en pude der passer til dig og dine behov.

Jeg kalder min pude for en yogapølle – og jeg elsker den. Min yogapølle er en fast del af både min yoga- og meditationspraksis. Den har en del år på bagen efterhånden og jeg må indrømme, at jeg ikke kan huske, hvor jeg har købt den.

Skulle jeg købe en ny i dag, ville jeg helt sikkert købe den hos Den Intelligente Krop. De har et stort udvalg af yogapøller / meditationspuder / yoga puder i forskellige former, farver og størrelser.

· Reklamelink til Den Intelligente Krop

Se udvalget af yogapøller her

Se udvalget af meditationspuder her

Når du skal vælge hvilke type du vil investere i, så tænk over, hvad du primært vil bruge den til. Hvis du primært vil bruge den til at sidde på, så kan det være en fordel at den ikke er for høj.

Vil du derimod primært bruge den til dine yogaøvelser, som jeg viser herunder, kan det være en fordel med en aflang yogapølle.

Yogapølle øvelser

Yogapøller er velegnede som ekstra støtte i både siddende og liggende stillinger. De er særligt gode til restorative yoga øvelser, eller til at ligge hen over og strække ryggen ud efter en lang dag.

Herunder viser jeg et lille udvalg af yoga øvelser, hvor du kan bruge din yogapølle. Men når du først har en yogapølle, så prøv at mærk efter i kroppen, hvornår det vil være dejligt med lidt ekstra støtte. Det er egenligt kun din fantasi der sætter grænser – så prøv dig frem. Din krop vil være dig taknemmelig.

Yogapøllen der er afbilledet svarer til denne LINK

Barnestilling

Vil du gøre dig det ekstra behageligt i din barnestilling, eller har du måske stadig lidt svært ved at finde dig behageligt til rette i stillingen – som jo er en hvilestilling – så brug yogapøllen.

barnestilling med yogapølle
Klik her for instruktion til stillingen

Fisken

Fisken styrker musklerne i din øvre ryg og nakke og hjælper til at få en flot kropsholdning.

Men øvelser kan være ganske hård især hvis du har lænde- og nakkeproblemer. Her kan du så i stedet, udføre et mildere alternativ med en yogapølle under ryggen.

yogapølle fisken
Klik her for instruktion til stillingen

Siddende foroverbøjning

Når du laver den siddende foroverbøjning er det vigtigste ikke hvor langt du kommer forover. Det er i stedet vigtigt, at du bøjer fra hofterne og frem og undgår at krumme ryggen og her kan pøllen igen hjælpe dig.

Vil du have større stræk på indersiden af benene, kan du lave øvelsen med spredte ben. Her kan det være en fordel med en meget høj yogapølle – alt efter hvor smidig du er. Alternativt kan du vende yogapuden på højkant.

Klik her for instruktion til stillingen

Sofastilling

Trods stillingens navn kræver sofastillingen både stor styrke og smidighed. Men når du først er i stillingen kan den dog være ganske behagelig – især hvis du vælger at lave øvelsen med din yogapøllen som hjælpemiddel.

Klik her for instruktion til stillingen

Benene op af væggen

En virkelig skøn, behagelig og beroligende yogaøvelse. En øvelse jeg anbefaler til alle, der har brug for at slappe af, som står meget op i løbet af dagen, løber eller er syge af stress.

Benene op ad væggen – Viparita Karani
Klik her for instruktion til stillingen