Hals Chakra

Dit hals chakra er kroppens 5. chakra. Dets sanskritnavn er Vishuddha, som betyder ”at rense”.

Dit hals chakras harmoni er afhængig af – som de øvrige lavere chakraer – at du har skabt jordforbindelse gennem dit rod chakra, har fundet nydelse og lidenskab i livet gennem dit hara chakra, livsglæde og energi gennem dit solar plexus chakra, og at du er i stand til at mærke og give udtryk for dine følelser og har kærligheden til dig selv gennem dit hjerte chakra.

I hals chakraet udspringer dit talte ord – altså din evne til at kommunikere. Al lyd og vibrationer af lyd udspringer fra dit hals chakraet.

Betydning

Hals chakraet repræsenterer vores evne til at videreformidle ønsker, behov og egenskaber.

Hals chakra handler om at udtrykke dig selv og om at ”tale”. Når det er åbent har du ikke problemer med at give udtryk for din mening eller for at udtrykke dig frit.

Det styrer hvordan vi udtrykker os på alle planer: Fysisk, seksuelt, følelsesmæssigt, kærlighedsmæssigt, verbalt, kreativt, intuitivt og åndeligt.

Find hals chakraet

Du finder chakraet på halsen, foran på struben mellem kravebenene i forbindelse med kroppens midtlinje, rygsøjlen.

Fakta om dit hals chakra

Chakraet har farven lys blå.  Hvilket betyder, at farven blå vil skabe mere energi i chakraet. Er chakraet i ubalance, er det en god idé at få noget blåt ind i din tilværelse. Du kan  f.eks. at bære blåt tøj, indrette dig med blå blomster og ting omkring dig, sove i blåt sengetøj og opholde dig udenfor under den blå himmel.

Ædelsten og krystaller

Det er svært at være uenig i, at sten og krystaller er flotte, men om en krystal eller sten er healende eller ej, er et spørgsmål om tro. Der findes ingen eksakt videnskab der kan dokumenterer at en sten eller krystal f.eks. kan heale eller påvirke dit humør.

Har du troen på de healende egenskaber – eller ønsker du blot at tilføre mere skønhed til din hverdag – vil nedenstående være gode for dit hals chakra

  • blå agat
  • sodalit
  • blå topas
  • akvamarin

Chakra armbånd

En nem måde at implementere krystallerne i din hverdag kan være, at iføre dig et armbånd med de valgte krystaller. Et elegant og klassisk eksempel er dette smukke agat armbånd, hvis egenskaber er særdeles gode for hals chakraet.

 

Chakra meditation

Meditation er en effektiv og behagelig metode til at skabe balance i dine chakras. Meditation er en tilstand, der opstår, når tanker og følelser falder til ro og du opnår kontakt til dit nærvær i nuet. Det er et selvstudium, hvor du observerer dig selv. Derudover omfatter det dyb refleksion og søgningen af det dybeste i dig selv.

Du kan meditere på egen hånd, hvor du skiftevis fokusere på og skaber kontakt til hvert enkelt chakra i et glidende og – for dig – passende tempo.

Jeg ved dog af erfaring, at det kan være svært at udføre en chakra meditation på egen hånd, hvorfor jeg foretrækker en guidet version.

Jeg har indtalt min egen meditation, hvor jeg guider dig igennem de 7 chakras. Formålet med meditationen er, at skabe balance i hvert enkelt chakra og dermed booste energien, styrke immunforsvaret og reducere stress.

Du kan finde min chakra meditation som lydfil her.

Stimuler dit hals chakra med yoga

En god yogaøvelse der stimulerer dit hals chakra er den klassiske yoga stilling Fisken.  Øvelsen stimulerer skjoldbruskkirtlen, forøger blodcirkulationen omkring halsen og hjælper mod halsbetændelse og åndedrætsproblemer.

Find stillingen og vejledning her Fisken · Strækøvelser ryg

fisken yogastilling