Krone Chakra

Dit krone chakra er kroppens 7.  og sidste chakra. Dets sanskritnavn er Sahasrara, som betyder ”tusindfold”.

Dit krone chakras harmoni er fuldstændig afhængigt af – som de øvrige nedenfor liggende chakraer – at du har skabt jordforbindelse gennem dit rod chakra, har fundet nydelse og lidenskab gennem dit hara chakra, livsglæde og energi gennem dit solar plexus chakra, at du er i stand til at mærke og give udtryk for dine følelser og har kærligheden til dig selv gennem dit hjerte chakra, at du har lært at lytte til din intuition samt at kommunikere i overensstemmelse med alt, hvad du tænker, føler og mener gennem dit hals chakra og at du har opnået fuld kontakt til din sjette sans, har et unikt klarsyn og mestrer evnen til at lytte til din intuition på alle niveauer gennem dit pande chakra.

Krone chakraet repræsenterer vores evne til at udnytte vores spirituelle visdom.
Dets funktion er at være forbindelsesled mellem vores højere bevidsthed og os selv. Dette chakra udvikles senest og den endelige åbning af dette chakra sker først når vi er fuldt realiserede mennesker. Formålet er at give sammenhæng og helhed i alle dele af det enkelte menneske og mening med livet.

Betydning

Hals chakraet repræsenterer vores evne til at videreformidle ønsker, behov og egenskaber.

Med et balanceret krone chakra vil du have følelser af empati og enhed. Man opfatter ens Selv som fælles bevidsthed der skaber alt, og paradoksalt nok dermed er forbundet til alt.

Fakta om dit krone chakra

Chakraet har farven violet og/eller hvid, når det er i balance. Det betyder, at farverne violet og hvid vil skabe mere energi til chakraet. Så ved at omgive dig med hvide og violette farver, vil du skabe større balance i dit krone chakra.

Ædelsten og krystaller

Det er svært at være uenig i, at sten og krystaller er flotte, men om en krystal eller sten er healende eller ej, er et spørgsmål om tro. Der findes ingen eksakt videnskab der kan dokumenterer at en sten eller krystal f.eks. kan heale eller påvirke dit humør.

Har du troen på de healende egenskaber – eller ønsker du blot at tilføre mere skønhed til din hverdag – vil nedenstående være gode for dit krone chakra

  • bjergkrystal
  • ametyst
  • perler
  • hvid kvarts

Chakra armbånd

En nem måde at implementere krystallerne i din hverdag kan være, at iføre dig et armbånd med de valgte krystaller. Et elegant og klassisk eksempel er dette smukke ametyst armbånd, hvis egenskaber er særdeles gode for pande chakraet.

Ametyst 8mm guld

Læs mere om ametyst armbåndet her

Chakra meditation

Meditation er en effektiv og behagelig metode til at skabe balance i dine chakras. Meditation er en tilstand, der opstår, når tanker og følelser falder til ro og du opnår kontakt til dit nærvær i nuet. Det er et selvstudium, hvor du observerer dig selv. Derudover omfatter det dyb refleksion og søgningen af det dybeste i dig selv.

Du kan meditere på egen hånd, hvor du skiftevis fokusere på og skaber kontakt til hvert enkelt chakra i et glidende og – for dig – passende tempo.

Jeg ved dog af erfaring, at det kan være svært at udføre en chakra meditation på egen hånd, hvorfor jeg foretrækker en guidet version.

Jeg har indtalt min egen meditation, hvor jeg guider dig igennem de 7 chakras. Formålet med meditationen er, at skabe balance i hvert enkelt chakra og dermed booste energien, styrke immunforsvaret og reducere stress.

Du kan finde min chakra meditation som lydfil her.

Stimuler dit krone chakra med yoga

En god yogaøvelse der stimulerer dit krone chakra er den bredstående foroverbøjning. Øvelsen bearbejder og strækker inderlårs- og hasemuskulaturen. Lindrer stivhed i skuldre, åbner brystet og strækker blidt hele rygsøjlen. Du øger blodtilstrømningen til hals, nakke, ansigtet og hele hovedet.

bredstående foroverbøjning

Find stillingen og vejledning her Bredstående foroverbøjning