Pande Chakra

Dit pande chakra er kroppens 6. chakra – også kaldet det tredje øje. Dets sanskritnavn er sanskritnavn er Ajna, som betyder ”at vide” eller ”at befale”.

Dit pande chakras harmoni er fuldstændig afhængigt af – som de øvrige nedenfor liggende chakraer – at du har skabt jordforbindelse gennem dit rod chakra, har fundet nydelse og lidenskab gennem dit hara chakra, livsglæde og energi gennem dit solar plexus chakra, at du er i stand til at mærke og give udtryk for dine følelser og har kærligheden til dig selv gennem dit hjerte chakra, og har lært at lytte til din intuition samt at kommunikere i overensstemmelse med alt, hvad du tænker, føler og mener gennem dit hals chakra.

Betydning

Pande chakraet repræsenterer vores evne til at bruge vores sjette sans, vores intuition. Her finder vi også evnen til at se ind i os selv og få overblik. Fornemmelse af retning i livet, visdom, intuition, indsigt og intelligens.

Find pande chakraet

Chakraet – det trejde øje – findes et lille stykke over næseroden, midt mellem øjenbrynene.

Fakta om dit pande chakra

Chakraet har farven violet, en smuk indigofarve. Det betyder, at farven indigo vil skabe mere energi til chakraet. Er chakraet i ubalance, er det en god idé at få noget indigo ind i din tilværelse. Du kan f.eks. ved bære violet/indigofarvet tøj, have violette/indigo blomster og ting omkring dig og/eller sove i violet/indigofarvet sengetøj.

Chakra meditation

Meditation er en effektiv og behagelig metode til at skabe balance i dine chakras. Meditation er en tilstand, der opstår, når tanker og følelser falder til ro og du opnår kontakt til dit nærvær i nuet. Det er et selvstudium, hvor du observerer dig selv. Derudover omfatter det dyb refleksion og søgningen af det dybeste i dig selv.

Du kan meditere på egen hånd, hvor du skiftevis fokusere på og skaber kontakt til hvert enkelt chakra i et glidende og – for dig – passende tempo.

Jeg ved dog af erfaring, at det kan være svært at udføre en chakra meditation på egen hånd, hvorfor jeg foretrækker en guidet version.

Jeg har indtalt min egen meditation, hvor jeg guider dig igennem de 7 chakras. Formålet med meditationen er, at skabe balance i hvert enkelt chakra og dermed booste energien, styrke immunforsvaret og reducere stress.

Du kan finde min chakra meditation som lydfil her.

Ædelsten og krystaller

Det er svært at være uenig i, at sten og krystaller er flotte, men om en krystal eller sten er healende eller ej, er et spørgsmål om tro. Der findes ingen eksakt videnskab der kan dokumenterer at en sten eller krystal f.eks. kan heale eller påvirke dit humør.

Har du troen på de healende egenskaber – eller ønsker du blot at tilføre mere skønhed til din hverdag – vil nedenstående være gode for dit pande chakra

  • diamanter
  • safir
  • lapis
  • sodalit

Chakra armbånd

En nem måde at implementere krystallerne i din hverdag kan være, at iføre dig et armbånd med de valgte krystaller. Et elegant og klassisk eksempel er dette smukke agat armbånd, hvis egenskaber er særdeles gode for pande chakraet

sodalit armbånd 8mm guld

Læs mere om sodalit armbåndet her

Stimuler dit pande chakra med yoga

En god yogaøvelse der stimulerer dit pande chakra er Barnet.  Barnestillingen er en hvilestilling som giver ro til kroppen.

Find stillingen og vejledning her Barnet – balasana

Barnet - Balasana