Salat med rødbede, blomkål, kikærter og mandler

Har netop nydt ovenstående salat – lavet ud fra hvad vi havde i køleskabet  – og føler mig nu dejlig træt og mæt.

Vi var til det skønneste bryllup hos et par af vores gode venner i går og havde en helt fantastisk dejlig dag fyldt med kærlighed og god mad. Brylluppet blev holdt på Kongebrogården i Middelfart, et virkelig professionelt sted med fantastisk beliggenhed ned til vandet, kompetente og imødekomne personaler og ikke mindst virkelig god og delikat mad. Hele middagen helt fra appetizer til natmad var en gastronomisk oplevelse.

Efter al den skønne mad føler jeg mig dog en smule overmæt i dag, – jeg kan virkelig mærke, at der går længere og længere imellem jeg spiser kød med meget struktur som f.eks. det oksekød vi fik i går. Jeg kan tydelig mærke, at det kræver mere energi og tager længere tid at fordøje. Derfor var jeg i dag ikke i tvivl om, at min krop trængte til noget lettere fordøjeligt og jeg valgte derfor at lave en salat.

Jeg har tidligere, for en del år siden, forsøgt mig med salat med frisk rødbede, men har ikke haft den store succes. Jeg har haft en oplevelse af en gennemtrængende jordsmag. På det seneste har jeg dog haft gode erfaringer med at komme mere og mere rødbede i vores grøntsagsjuicer, hvorfor jeg i dag tog chancen og forsøgte mig med rødbede i den friske salat. Smagen overraskede mig på den gode måde, og blev taget godt i mod af kæresten også.

Tænker ovenstående er et godt eksempel på, at man kan tilvænne sine smagsløg til nye smagsnuancer – nu kan jeg i hvert fald godt lide frisk rødbede i salat.

Jeg valgte at tilsætte kikærter da jeg serverede salaten som en selvstændig ret. Er du ikke så vild med kikærter, som har en ret special smag, kan du evt. erstatte dem med friske grønne bønner.

Salat med rødebede, blomkål, kikærter og mandler

 • et lille romainesalat
 • 1 agurk
 • 1/4 blomkål
 • 1 lille rødbede
 • 10 cherry tomater
 • 1/2 ds. kikærter
 • 100 g salatost
 • 1 håndfuld hakkede mandler
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. balsamico
 • 1 tsk. honning

Start med at skylle og rense grøntsagerne. Hak så romainesalaten, skær agurk i tern, halver cherrytomaterne og skær blomkålen i tynde skiver (tag også alt “smuldret” med) og bland det godt sammen. Jeg brugte – som jeg altid gør – kikærter fra dåse, du kan naturligvis vælge at udbløde dem selv, vær blot opmærksom på, at dette tager 10-12 timer.  Jeg valgte at køre rødbeden igennem min spirelli, men du kan selvfølgelig blot rive rødbeden på et rivejern (vær dog opmærksom på, at det sviner en del).  Tilsæt rødbeden til sidst, da den farver salaten en del 🙂

Rør dressingen sammen,  anret salaten og top med salatost i tern og hakkede mandler og server – evt. med et godt brød til.

Velbekomme