Solar Plexus Chakra

Dit solar plexus chakra er kroppens 3. chakra. Det sanskritnavn er Manipura, som betyder ”navlens juvel”.

Solar plexus chakraets harmoni er afhængig af, at du har skabt jordforbindelse gennem dit rod chakra og har fundet nydelse og lidenskab i livet gennem dit hara chakra.

Chakraet er knyttet til dit ego og dine følelser og det at være i kontakt med dine følelser.

Derfor reagerer dette chakra på tanker der omhandler dine følelser. Hos langt de fleste kommer chakraet derfor tit ud af balance grundet, at vores tanker ofte er knyttet til en eller anden form for følelser.

Betydning

Hara chakraets funktion er at sørge for din sanselighed og lystfølelse til f.eks. mad, sex, fysisk aktivitet og kreativitet og at bevare disse lystbetonede følelser gennem hele livet. Chakraet er kilden til både din fysiske krops samt din indre vitalitet og styrer forhold vedrørende kærlighed og had.

I dit hara chakra udspringer din seksualitet samt nydelse i mad, drikke og fysisk aktivitet

Hvor sidder solar plexus chakraet?

Du finder chakraet lige under ribbenene. Det siges at kunne påvirker den nederste del af ryggen, bughulen, mavesækken, galdeblæren, milten og øjnene.

Fakta om dit hara chakra

Chakraet repræsenteres af den gule farve. Det betyder således også, at farven gul vil skabe mere energi til chakraet.

Hvis chakraet er i ubalance, er det en god idé at få noget gult ind i din tilværelse, f.eks. ved at bære gult tøj, have gule blomster og ting omkring dig og opholde dig i solen

De dufte, der påvirker dit solar plexus chakra, er f.eks. lavendel og rosmarin. Du kan tænde en olielampe, duftlys eller røgelsespinde med disse dufte og lade dit solar plexus chakra blive stimuleret gennem duftene herfra.

Ædelsten og krystaller

Det er svært at være uenig i, at sten og krystaller er flotte, men om en krystal eller sten er healende eller ej, er et spørgsmål om tro. Der findes ingen eksakt videnskab der kan dokumenterer at en sten eller krystal f.eks. kan heale eller påvirke dit humør.

Har du troen på de healende egenskaber – eller ønsker du blot at tilføre mere skønhed til din hverdag – vil nedenstående være gode for dit solar plexus chakra

  • rav
  • topas
  • tigerøje
  • gul calcit
  • citrin

Chakra armbånd

En nem måde at implementere krystallerne i din hverdag kan være, at iføre dig et armbånd med de valgte krystaller. Et elegant og klassisk eksempel er dette smukke tigerøje armbånd, hvis egenskaber er særdeles gode for hara chakraet.

Tigerøje armbånd guld

Læs mere om det røde tigerøje armbåndet her

Chakra meditation

Meditation er en effektiv og behagelig metode til at skabe balance i dine chakras. Meditation er en tilstand, der opstår, når tanker og følelser falder til ro og du opnår kontakt til dit nærvær i nuet. Det er et selvstudium, hvor du observerer dig selv. Derudover omfatter det dyb refleksion og søgningen af det dybeste i dig selv.

Du kan meditere på egen hånd, hvor du skiftevis fokusere på og skaber kontakt til hvert enkelt chakra i et glidende og – for dig – passende tempo.

Jeg ved dog af erfaring, at det kan være svært at udføre en chakra meditation på egen hånd, hvorfor jeg foretrækker en guidet version.

Jeg har indtalt min egen meditation, hvor jeg guider dig igennem de 7 chakras. Formålet med meditationen er, at skabe balance i hvert enkelt chakra og dermed booste energien, styrke immunforsvaret og reducere stress.

Du kan finde min chakra meditation som lydfil her.

Stimuler dit solar plexus chakra med yoga

En god yogaøvelse der stimulerer dit solar plexus chakra er den klassiske yogastilling kamelen.

Du kan finde yderligere vejledning til øvelsen her Kamelen

ustrasana, kamelstilling

Find yderligere vejledning til Kamelen her