Guide til yogaudstyr

– Hvilket yogaudstyr skal du bruge for at dyrke yoga?

Yogaudstyr? … Alt du virkelig behøver for at praktisere yoga er din krop, dit sind og en smule nysgerrighed.

Der er dog også noget yogaudstyr du med fordel kan anskaffe dig. I artiklen her nævner jeg de 5 slags “yoga gear” jeg selv finder uundværlige i min praksis. Flere af dem, kan du købe direkte af mig, hvilket også fremgår nedenfor. 

Yogamåtte – helt essentielt yogaudstyr

Træner du hjemme er det nødvendigt at du investerer i en yogamåtte, træner du i et studie eller center vil der her være yogamåtter og andet gear til rådighed. Med tiden vil du måske synes det er rart at medbringe din egen yogamåtte.

En yogamåtte er et af det absolut vigtigste yogaudstyr du skal bruge. Måtten har to formål: Den skal isolere mod kulde fra jorden og sørge for, at du ikke glider, når du træner. Jo mere du sveder, jo mere skridsikker skal måtten være. Dyrker du hatha-yoga, sveder du fx knap så meget som i den noget mere dynamiske yogaform, Ashtanga.

Læs mere om hvad du skal gå efter, se hvilke typer der findes og køb din yogamåtte her

yogaudstyr


Yogasokker

Yoga dyrkes uden sko, dette for at sikre at du har god kontakt til underlaget, og samtidig skal instruktøren kunne se, hvordan din fodstilling er, så hun evt. kan rette den. Men uden sko er der rigtig mange, der fryser om tæerne, hvorfor et par skridsikre strømper er et oplagt valg. På den måde holder du varmen, og instruktøren kan se, hvad du laver. Et plus er, at du står godt fast. Det er vigtigt, at der er tæer i strømperne, fordi du skal kunne pege tæerne ud i alle retninger.

Jeg fortrækker selv at praktiserer i bare tæer, men i efterårs- og vintersæsonen må jeg til tider kapitulere overfor kulden og her bruger jeg mine toe-sox.

ToeSox – fantastiske sokker med god fornemmelse for tæerne

toesox yoga udstyr

ToeSox er en unik strømpe med 100% pasform til foden.

5-tæer-konstruktionen hindrer vabler mellem tæerne og reducerer fugt på fødderne under din træning.

ToeSox har anti-slip dutter på undersiden, hvilket giver et sublimt greb på en træningsmåtte eller gulv for at støtte balance og kontrol. Strømpen fungerer også som et antibakterielt og hygiejnisk alternativ til at have bare tæer på træningsmåtter eller gulv.

ToeSox er ideelt udstyr til yoga, pilates, dans, kampsport og anden træning uden sko.

Materialer: 90% økologisk bomuld, 10% spandex.
Kan maskinvaskes. Vask med indersiden ud på nænsomt program. Kan tørres ved svag varme i tørretumbler. Tåler ikke blegning eller strygning.

Størrelser: x-small (34-35,5), small (36-38,5), medium(39-42,5), large (43-45), x-large (45,5-48).

Farve: Sort, grå, lilla og pink

Se det store udvalg og af Toesox i forskellige farver, mønstre og længder LIGE HER


Yogatæppe

Yogatæppet bruges, når du til sidst i undervisningen skal lave meditationsøvelser. Det er en fordel, hvis tæppet ikke er for tykt og varmt. Materialemæssigt kan alle slags tæpper bruges, så længe de holder dig lun og tæppet ikke kradser, for det kan forstyrre din afspænding. Tæppet kan desuden også være nyttigt undervejs i yogaen til at aflaste i forskellig stillinger,  f.eks. i øvelser på hænder og knæ hvor det kan være en fordel med et tæppe under knæene.


Yogablokke

Yogablokkene er praktisk udstyr der bruges til at forkorte afstanden ned til gulvet, fx hvis du i en øvelse skal stå op og røre jorden, men ikke kan nå.

Se Den Intelligente Krops udvalg af forskellige blokke HER


Yogabælte

Et yogabælte bruges som en forlænget arm. Du kan fx slynge det om foden, holde det stramt i hver hånd på hver side af benet og derved lave et stræk. Et godt yogabælte skal være stabilt og ikke give sig. Undgå nylonreb, der glider mellem hænderne. Et godt alternativ til yogabutikkernes bælter er et badekåbebælte. Bæltet skal være 2½ meter for at være langt nok i yderstillingerne.

Se Den Intelligente Krops udvalg af bælter HER 


Øjenpude

Anvendelse af en øjenpude i savasana, afspænding eller meditation er noget af det skønneste, du kommer til at mærke. Når du har en øjenpude til yoga liggende let placeret over dine øjne, kan du nemlig meget bedre slappe af og give slip på de spændinger og den stress, du måtte bære rundt på i din krop. Øjenpuderne hjælper dig med at abstrahere fra dine omgivelser, lukke lyset ude samt finde ro.

Se Den Intelligente Krops udvalg af øjenpuder HER